T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi

Hastanemiz doğum öncesi ve sonrasıyla ilgili grup terapisi

Güncelleme Tarihi: 04/02/2020

Hastanemiz bünyesinde Mayıs 2019 itibariyle her hafta Çarşamba günleri 09.15-10.30 saatleri arasında anne adaylarımıza yönelik, doğum öncesi ve sonrasıyla ilgili grup terapisi yapılmaktadır.

Doğum korkusuyla baş ederek, sağlıklı bir doğum gerçekleştirmek adına kişinin kendisini nasıl telkin edeceği, doğum anındaki kriz yönetimiyle daha kolay bir doğum gerçekleştireceğinin mümkün olduğu konuşulmaktadır.

Katılımcıların paylaşımlarıyla, gebelerin etkileşimleri artırılarak, evrensellik duygusu aşılanmakta ve empati kurmaları amaçlanmaktadır. Gebe okuluna gelen anne adaylarımızın istek, öneri ve talepleri dinlenmekte buna yönelik düzenlemeler yapılmaktadır.

Doğum sonrası psikolojisi üzerine konuşarak kişilerin lohusa depresyonuyla sağlıklı baş etme mekanizmaları geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Bu süreçte anne adayının bebeğiyle güvenli bağlanma kurabilmesi için bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Grup terapisinden sonra yapılan kısa bir doğumhane ziyaretiyle, kişilerin doğumlarını gerçekleştirecekleri yeri görerek, doğumlarını planlamalarının doğumu kolaylaştırıcı bir faktör olduğuna dikkat çekilmektedir.

Anne-bebek dostu olan hastanemizde, anne adaylarının bebeklerine sağlıkla kavuşmaları için kurumumuzun üstüne düşen görev ve sorumluluklar özveriyle üstlenilmekte, patolojik boyutta problem yaşayan annelerimize özel bireysel psikoterapi seansları düzenlenmektedir.

Psikolog Meltem ÜNER

1.jpeg